Şcoala MIHAI EMINESCU Ighiu

La Şcoala cu clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Ighiu ziua de 15 ianuarie este consacrată activităţilor legate de comemorarea patronului spiritual al şcolii. Elevii de gimnaziu din structurile aparţinând şcolii (Ighiel, Ţelna şi Ighiu) se vor reuni la ora 10 la şcoala de centru pentru a lua parte la aceste manifestări.  Activităţile sunt realizate de cadrele didactice în colaborare cu personalul specializat de la Biblioteca şi Casade Cultură Ighiu. Sunt invitaţi părinţii şi personalităţi care se implică în viaţa şcolii din Ighiu, dar primim cu braţele deschise pe toţi cei într-un gînd cu noi.
Prima activitate va fi un parastas adus spre pomenirea lui Mihai Eminescu.
Apoi se vor prezenta comunicări ale cadrelor didactice şi ale invitaţilor în amintirea lui Mihai Eminescu care vor încerca să prezinte temele de bază ale operei sale, persoana sa complexă , de înaltă cutură.Vor fi evidenţiate aspecte din activitatea sa jurnalistică din care reiese corectitudinea, viziunea lui asupra problemelor politice dar şi dragostea pentru semeni şi românii de pretudindeni, cu deosebire cei dinafara graniţelor de atunci ale României.
După aceasta se va prezenta dramatizarea unei poezii din opera eminesciană.
Următoarea activitate va fi o prezentare a unei întruniri Junimea la care sunt „prezenţi" Titu Maiorescu, Veronica Micle, I. L. Caragiale, Ion Creangă, Ioan Slavici, cu scenete, dialoguri, opinii din operele acestora.
Va urma un program artistic cu poezii, cântece, din opera lui Mihai Eminescu şi dansuri populare.

Sponsor pentru produsele oferite elevilor - SC Transeuro SRL Ighiu.

View User Profile for Admin
Posted by Site admin Wednesday, January 14, 2009 10:16:56 AM
Copyright 2008

Comments

Comments are closed on this post.