Şcoala MIHAI EMINESCU Ighiu

Am avut o pagină de Web de acum 5-6 (2003) ani dar era statică. Astăzi acest tip de prezenţă online nu mai satisface nevoia noastră de a comunica cu părinţii şi alţi factori interesaţi, de a face cunoscute oferta şi direcţia în care dorim să orientăm educaţia elevilor.
Având în vedere implicaţiile majore ale educaţiei în dezvoltarea personalităţii şi devenirea profesională, vrem să trecem de la un dialog formal, cvasi-inexistent, la unul constructiv prin care beneficiarii educaţiei să aibă posibilitatea de a se exprima şi de a influenţa activităţile ce se desfăşoară în unitatea de învăţământ.
 Prezentarea ofertei, a direcţiilor urmărite, a planurilor pe care le avem se va face pe acest site - www.scoalaighiu.ro.
 O oglindă cât mai mai fidelă a ceea ce se întâmplă în şcoală, de la mediile obţinute, absenţe, purtare, până la anumite aspecte ale personalităţii analizate în şcoală vor fi putea accesate din site-ul cu informaţii despre activitatea şcolară - http://asp.scoalaighiu.ro .
 Cel mai răspândit manager de conţinut educaţional online, Moodle, este instalat la adresa http://abc.scoalaighiu.ro . Aici vom pune la dispozţia elevilor şi a celor interesaţi lecţii, cursuri online, teste, etc.
 Într-o comunitate care doreşte să discute nu poate lipsi un forum de discuţii. De aceea am instalat şi noi unul la adresa http://forum.scoalaighiu.ro unde invităm pe toţi cei care doresc să îşi exprime opiniile să o facă şi să participe la dezbaterile care vor fi deschise aici. Am fi bucuroşi dacă foşti absolvenţi ai şcolii ar fi membri activi.
 Pentru nevoile de comunicare, care depăşesc schimbul de mesaje ce poate avea loc între părinţi, elevi şi profesori în cadrul site-ului cu informaţii despre activitatea şcolară, este instalat şi un server de email care are şi interfaţă web, la adresa http://webmail.scoalaighiu.ro .
Cu această ofertă sperăm să acoperim toate nevoile instituţiei şi a comunităţii pe care o serveşte. Oricum, noi rămânem deschişi la propuneri şi vom acţiona în sensul materializării acestora.
Vă mulţumim că aţi accesat portalul nostru şi sperăm să fiţi alături de noi şi în continuare.
Director, Prof. Ioan Vlaşin