Şcoala MIHAI EMINESCU Ighiu

Aşa pare ea pentru mulţi dintre noi. În mare viteză, vrând să ne fure chiar şi copilăria, lumea aleargă spre nefericire... Încă de mici caută să ne aducă în lumea plăcerilor şi vrea să ne păstreze acolo şi la vîrste la care ar trebui să se instaleze înţelepciunea.

Dar de ce face acestea?

Lumea consumului care s-a instalat şi la noi poate trăi doar speculînd şi întărind nevoile oamenilor de a-şi satisface plăcerile. Nu le pune în discuţie valoarea adesea îndoielnică, nemulţumirea şi însingurarea aduse, doar le amplifică şi stimulează la nesfîrşit.

Împotriva acestei spălări a creierului şcoala vine şi vă cere să gândiţi, să vă transformaţi în fiinţe autonome. E greu dar bucuria asociată victoriei asupra fiinţei şi a neştiinţei este mult mai mare şi nu o poate lua nimeni de la voi.

Cu ajutorul educatorilor vă sculptaţi fiinţa. De voi depinde dacă ea rămâne nemodificată şi fără valoare sau se apropie de OM, o operă preţioasă.

Nu uitaţi, tot mai mulţi oameni pot vedea opera voastră! Ea iese la iveală chiar şi atunci când spuneţi doar cîteva cuvinte!

Fiţi înţelepţi, folosiţi-vă de noi ca să vă îmbogăţiţi!

Piatra preţioasă

Nici diamantul găsit în mine nu devine o piatră preţiosă până când nu e şlefuit de un maestru. Aşa şi fiinţa omului, doar că ea nu poate fi şlefuită decât dinăuntru, mergând pe încrederea în cei dinafară, care ne iubesc, chiar dacă uneori par să ceară prea mult de la noi. Unii vor să vă cumpere cât mai ieftin, aşa cum se cumpără pietrele neşlefuite. Nu vă lăsaţi, deveniţi o piatră preţioasă!