Şcoala MIHAI EMINESCU Ighiu

Prin împrejurările vieţii suntem împreună: profesori, elevi, părinţi, bunici, comunitate.

Stabilim relaţii între noi, interacţionăm mai mult sau mai puţin, ideea este că faptele unora ne influenţează şi pe ceilalţi.

Profesori după relativ puţină pregătire în domeniul acestei profesii, părinţi "amatori" cum suntem majoriatea dintre noi, împreună putem învăţa ce trebuie să facem pentru a pregătii "puii" noştri în aşa fel încât să nu ne poată reproşa nimic atunci când vor creşte şi vor privi în urmă cu gândire matură.  

Între noi stau acum copii, care vin cu poveşti de la şcoală şi ne fac să ne gândim, să judecăm într-un fel sau altul pe colegii lor, pe profesori.

De multe ori ei deformează realitatea în aşa fel încât să iasă cât mai bine pentru ei. De aceea am extins modul în care noi, şcoala, venim în întîmpinarea tuturor celor interesaţi cu informaţii cât mai complete şi cu mijloace prin care facilităm dialogul.

De asemenea vrem să ne cunoaşteţi mai bine, să evaluaţi şi dv. modul în care noi înţelegem să ne facem datoria.

Vă propunem de asemnea câteva texte importante din punctul nostru de vedere, în care am adunat informaţii despre cum am putea fi mai buni, ca profesori, ca părinţi, şi cum ar trebui să privim lucrurile ca elevi.